Nevyhadzujte ju - nechajte prírodu dokončiť svoje dielo. Naklíčenú cibuľu síce nezachránite, s minimálnou námahou si však môžete dopestovať vňať, ktorá dá korunu vašim nátierkam a pokrmom. Stačí málo.

Doprajte cibuli dostatok tepla a vody a ona neodolá. Začne rásť takmer pred vašimi očami a všetko, čo doposiaľ tvorilo jej hodnotu sa začne rozkladať a dodávať živiny vňati. Potrvá iba niekoľko dní, kým sa malé zelené listy rozvinú v plnej kráse, aby ste ich mohli využiť.
V panelákovej kuchyni postačí pohár, do ktorého nalejete vodu a vložíte cibuľu. Kým voda po niekoľkých dňoch chytí jemne červenú farbu, korienky ktoré sa objavia rýchlo zistia, že sú to práve dusíkaté živiny, ktoré sú ich pokrmom.
Ak máte cibúľ viac, môžete použiť väčšiu nádobu, do ktorej vsypete vlhký piesok a cibule umiestnite naň. Nepotrebujú hnojivo, ani substrát – živiny si nesú so sebou.
Ak sa vám zbiehajú slinky, mali by ste vedieť, že rovnako preberiete k životu aj tú cibuľu, ktorá zatiaľ spí. Vyberajte menšie kusy, o to väčší osoh z nich bude.

Autor: mg