mrazovanie hlboko zmrazených potravín, blanšírovanie zeleniny alebo zaváranie ovocia, to sú ďalšie vymoženosti.

Parné rúry sú mnohostranne využiteľné ako žiaden iný kuchynský prístroj na varenie. Rodinka parných rúr Miele zahŕňa v sebe štyri základne prístroje plus ich modelové varianty. Všetky modely spolu tvoria vynikajúce parné výsledky, ktoré ocenia predovšetkým profesionáli.
Parná rúra DG 1050 Vitasteam
... je prvou parnou rúrou, ktorá bola vyrobená výhradne ako voľne stojaci prístroj, ktorý potrebuje iba 50 cm miesta na vašej pracovnej ploche. Ukáže čo v nej máte uložené, keď vám pripravuje obed pre celú vašu rodinu. Pritom môžu byť v nej pripravované napr. prílohy, ryby a zelenina súčasne, bez toho, aby došlo k vzájomnému prenosu chutí a vôní. Miele pridalo tejto parnej rúre prvky profesionálnych prístrojov, pretože para je produkovaná podľa vzoru profesionálnych prístrojov mimo parného priestoru.
Táto skúsenosť je napokon u Miele osvedčená „rodinná tradícia“, pretože externý vyvíjač pary je ohľaduplnejší k životnému prostrediu a zaručuje optimálne výsledky v neporovnateľne kratšom čase. Ovládanie Vitasteamu je veľmi jednoduché, keďže sa zadáva iba teplota pary (od 40 – 100 °C) a čas prostredníctvom jednogombíkového voliča funkcií. Jedlá pripravované v parnej rúre Vitasteam (taktiež aj v ostatných modeloch od Miele) sa neprevaria a nerezový parný priestor tejto rúry je aj ľahko čistiteľný.
Parná rúra DG 2000
..... bola takmer dva roky po jej zavedení na trh najviac predávanou parnou rúrou svojej triedy. K rozhodujúcemu predajnému úspechu jej prispeli aj rôznorodé možnosti jej zabudovania. Prístroj je k dispozícii v dvoch šírkach (50 a 60 cm), čím môže byť zabudovaný v mnohých kuchyniach: v hornej skrinke alebo pod hornou skrinkou a pod. Táto rúra sa stala aj vzorom pre výrobu voľne stojacej parnej rúry Vitasteam, od ktorej sa technicky odlišuje v ovládaní prostredníctvom 2 otočných tlačidlových voličov funkcií a displejom. 20 l veľký parný priestor, externý vyvíjač pary, ako aj možnosti prípravy sú však pri obidvoch typoch identické.
Parná rúra DG 4000
....... je určená pre náročnejších užívateľov, ktorú chcú mať niečo navyše – viac miesta a viac komfortu so 141 automatickými programami. Vybrať si tu môžete z dvoch modelov: s dvoma otočnými tlačidlovými voličmi funkcií alebo s ovládaním Navitronic TouchControl (pomocou dotykových políčok). Pri oboch modeloch automatické programy uľahčujú prípravu, vďaka čomu ich užívatelia docielia aj bez kuchárskych skúseností vynikajúce pokrmy.
To samostatne platí pre kompletné jedlá zo zeleniny, rýb, mäsa a prílohy – jednoducho stačí vybrať suroviny a parná rúra vám oznámi, kedy a v akom poradí, by mali byť vložené suroviny do parného priestoru (len pri DG 4080). Ďalšími vymoženosťami sú funkcia udržiavania tepla a redukcia pary na konci prípravy pokrmu v pare. Parná rúra DG 4000 je určená len na zabudovanie a je vhodná na umiestnenie do 60 cm širokej a 45 cm vysokej hornej alebo spodnej skrinky. S úžitkovým objemom 30 l je parný priestor väčší o 50 percent ako u parnej rúry Vitasteam a DG 2000.
Parná rúra DG 4064
..........vhodná pre ambicióznych kuchárov, ktorí radi ocenia profesionálne možnosti príprav rôznych pokrmov. Zvláštnosťou je dusenie pod tlakom, čo redukuje časy prípravy zhruba o polovicu. Teploty sa tu dajú nastaviť v krokoch po 1°C medzi 40 až 120°C. Síce tento zabudovateľný prístroj vyžaduje väčšie náklady na inštaláciu ako ostatné parné rúry Miele, ponúka však komfort pevného prívodu a odtoku vody. Napĺňanie zásobníka vody tu preto nie je potrebné a vzniknutá kondenzačná voda je na konci procesu prípravy pokrmu v pare automaticky odčerpaná. Ako všetky parné rúry Miele, pracuje aj táto s externým vyvíjačom pary. Popri tlakovej príprave pokrmu je možná aj klasická príprava v pare bez tlaku. Prístroj je k dispozícii aj so sťahovacími dvierkami (model DG 4064 L), vďaka ktorým pekne ladí s dizajnom aktuálnej zabudovateľnej série H 4000 od Miele.
Autor: miele